Joseph Kahn, de regisseur van Taylor Swifts video Wildest Dreams, ontkent dat de clip racistisch is. Tegenstanders oordeelden dat er alleen witte mensen in de clip, die in Afrika is opgenomen, te zien zijn. 

Zo noemde NPR het "een witte koloniale fantasie van Afrika".

In de video speelt de popzangeres een actrice in de jaren vijftig die in Afrika verliefd wordt op haar tegenspeler. 

Kahn, zelf een Aziatische Amerikaan, heeft in een verklaring in diverse Amerikaanse media laten weten dat de video is gemonteerd door een Afro-Amerikaanse man en geproduceerd door een Afro-Amerikaanse vrouw.

En volgens Kahn zitten er wel degelijk donkere mensen in de clip, maar concentreerde hij zich in de scènes voornamelijk op Swift en haar tegenspeler.

"We hebben samen besloten dat het historisch gezien niet klopt als we meer zwarte acteurs erin lieten meespelen, omdat dit het herschrijven van geschiedenis is. De video speelt zich af in het verleden en is gemaakt door een hedendaagse crew en we zijn er allemaal heel trots op."

Bekijk de clip bij Wildest Dreams:

Elizabeth Taylor

Hij vervolgt: "De video is gebaseerd op een klassieke Hollywood-romance zoals die van Elizabeth Taylor en Richard Burton, en ook op filmklassiekers als The African Queen, Out of Africa en The English Patient."

Zondag kwam de video uit en is inmiddels miljoenen keren bekeken op Vevo. De 25-jarige Swift doneert de opbrengst van de video aan de African Parks Foundation.