Saxofonist Hans Dulfer krijgt dit jaar de Arena Jazz Award uitgereikt. De prijs wordt op 6 september aan hem uitgereikt door zijn dochter Candy.

Dat heeft de organisatie van het Amsterdam Jazz Festival woensdag bekendgemaakt. 

De 75-jarige muzikant krijgt de lifetime achievement award voor zijn succesvolle nationale en internationale carrière. "Hans Dulfer heeft ontzettend veel voor de muziekwereld betekend, en zeker voor de jazzmuziek", stelt de jury. "Niemand anders verdient deze prijs meer dan hij."

Al eerder maakte de organisatie bekend dat het Amsterdamse Jazz Festival in het teken van Hans Dulfer zou staan.

Op het festival brengt een groep internationale artiesten een eerbetoon aan de saxofonist onder de noemer 'Dulfers Choice'. De laureaat, die dit jaar zijn zestigjarig artiestenjubileum viert, treedt zelf ook op.

Derde keer

Het is de derde keer dat het Amsterdam Jazz Festival de ArenA Jazz Award uitreikt. Eerder mochten trompettist Ack van Rooijen (2014) en pianist Karel Boehlee (2013) de prijs in ontvangst nemen.

Het Amsterdam Jazz Festival onderscheidt zich door een intieme ambiance: de concerten vinden op meerdere plekken tegelijkertijd plaats in de Amsterdam Arena. Het publiek kan hierdoor dichter bij de artiesten komen dan op andere festivals.