Lil' Kleine is niet meer welkom op de jaarmarkt in Alphen aan den Rijn. De rapper zou woensdag 16 september als hoofdact op het Rijnplein staan, maar de organisatie van het evenement heeft het optreden gecanceld.

Dat meldt de lokale omroep Studio Alphen.

De organisatie van de jaarmarkt in Alphen aan den Rijn wil zich niet associëren met het gedrag van de rapper.

"Wij hebben dit besluit niet genomen op basis van de gebeurtenissen afgelopen weekend, maar omdat het een reeks incidenten is", aldus jaarmarkt-voorzitter Hans van Beek.

"Wij willen niet het risico nemen dat de politie het Rijnplein misschien moet ontruimen. Dan zouden het publiek, de horecaondernemers en de andere artiesten gedupeerd worden."

Drank & Drugs

Lil' Kleine scoorde afgelopen zomer een nummer één-hit met het nummer Drank & drugs. Afgelopen zaterdagavond werd de Amsterdammer gearresteerd omdat hij tijdens een optreden in Hilversum de politie beledigde en het publiek ophitste. Hij riep het publiek onder meer op hun middelvinger op te steken naar de politie.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum stelde daarna dat de rapper zijn gedrag moest aanpassen en anders niet meer welkom was in de mediastad. De twee gingen maandag in RTL Late Night met elkaar in discussie waarna Broertjes hem op de koffie uitnodigde.

Dinsdag kwam Lil' Kleine naar het raadhuis waar hij zijn actie tijdens Hilversum Open Air verklaarde en beterschap beloofde.

De Alphense jaarmarkt, met onder anderen Lange Frans en Thomas Berge op het programma, zoekt nu een vervanger voor de hoofdact.