Keith Richards had best zijn soloalbum Crosseyed Heart eerder uit willen brengen, maar zijn band Rolling Stones gooide roet in het eten.

Dat vertelt hij aan Entertainment Weekly.

De 71-jarige rocker gaf in 1992 voor het laatst een soloalbum uit. De reden voor de lange solostilte is de drukte met zijn band.

"Ik doe het alleen als de Stones een pauze nemen. Ik was net klaar met de opnames maar toen ontwaakten de Stones weer", vertelt Richards die zijn hobbyproject duidelijk op de tweede plaats heeft staan. "Ik wachtte op het juiste moment. Want de Stones, dat is mijn nummer één."

Bovendien moet het maken van een eigen plaat vooral leuk zijn, benadrukt de gitarist. "Drummer Steve Jordan en ik staan een de basis. Dus we konden van alles uit proberen en als het niet werkte dan werkte het niet. En soms is het raak. Het was vooral veel plezier."

Touren

Het album verschijnt op 18 september, maar vanaf februari gaat Richards alweer touren met de Rolling Stones. En vanwege die tour vermoedt Richards dat een nieuwe plaat van de Stones er voorlopig niet in zit.

"Ik zou graag na de tour gelijk de studio in duiken. Maar ik weet hoe de jongens zijn, als die klaar zijn met een tour willen ze vooral niks doen."