Hans Teeuwen presenteert zijn nieuwe album Popstukken zondagmiddag op het Museumplein in Amsterdam. Eerder was hij van plan de cd-presentatie in het Vondelpark te houden, maar VondelCS zou volgens zijn promotor gemaakte afspraken niet nakomen. 

Popstukken ligt sinds vrijdag in de winkel.

Teeuwen heeft ook het tijdstip met anderhalf uur vervroegd naar 12.30 uur. Het concert op het Museumplein is vrij toegankelijk voor iedereen. Teeuwen speelt met zijn band The Painkillers een aantal nummers van zijn nieuwe Nederlandstalige plaat.

Na de lancering op het Museumplein volgt vanaf 17 september een clubtour door Nederland en België. Het is de opvolger van het album How It Aches uit 2010. De band The Painkillers bestaat uit topmuzikanten Benjamin Herman, Ruben Hein, Jesse van Ruller, Kasper Kalf en Joost Kroon. Het nieuwe album biedt geen jazznummers, zoals de vorige plaat, maar geeft een kijkje in Teeuwens absurde brein en wereld, volledig in zijn moedertaal.

Tournee

Op de plaat staan nummers als Poppendokter Bob, Bloedbad.nl en Bang. Teeuwen en de Painkillers doen met hun tournee onder meer het Paard van Troje in Den Haag, de Effenaar in Eindhoven, Hedon in Zwolle, Luxor in Arnhem, Markant in Uden en de Melkweg in Amsterdam aan.

Het laatste optreden is op 20 december in de Oosterpoort in Groningen. De laatste keer dat Teeuwen een tournee deed met een cabaretprogramma, was in 2011. Toen speelde hij met het programma Spiksplinter maandenlang voor uitverkochte zalen.