Motörhead heeft donderdagavond een concert in het Amerikaanse Salt Lake City na vier nummers afgebroken toen zanger en bassist Lemmy Kilmister plots onwel werd op het podium. 

Kilmister, die berucht is om zijn drank- en drugsconsumptie, leek zijn leven wat gebeterd te hebben nadat hij in de zomer van 2013 ook al eens een concert voortijdig had gestopt en vervolgens geruime tijd onder medisch toezicht moest herstellen.

Op de officiële Facebook-pagina van Motörhead wijt de band het incident aan de grote hoogte waarop Salt Lake City ligt. "De mensen zijn geweldig, maar de lucht is er gewoon te ijl. De atmosfeer op die hoogte zorgt ervoor dat het heel moeilijk is om te ademen en dat is wat Lemmy gisteravond overkwam. Hij voelt zich heel rot dat hij de show moest afbreken, maar op die hoogte kwam hij in ademnood."

De nu 69-jarige Ian Kilmister, zoals zijn officiële naam luidt, tobt de laatste jaren voortdurend met gezondheidsproblemen.

Ziekenhuis

In het voorjaar van 2013 moest hij in het ziekenhuis worden opgenomen met een hematoom (bloeduitstorting), vervolgens werd vastgesteld dat hij suikerziekte had en aan het begin van de zomer van dat jaar kreeg hij een defibrillator ingebracht vanwege hartproblemen.

Kort daarna moest de zanger tijdens een Duits festivaloptreden vroegtijdig het podium verlaten en wederom medisch onderzocht worden.

Alcoholconsumptie

Het duurde tot april 2014 voordat Kilmister weer met Motörhead het podium op kon. Artsen hadden de rocker met klem geadviseerd om z’n alcoholconsumptie te minderen, maar dat bleek niet zo eenvoudig. Het advies dat hij sterke drank moest laten staan en beter een wijntje kon nemen nam hij over. Maar vervolgens goot hij de wijn met flessen tegelijk naar binnen.

Vandaag verschijnt het nieuwe, tweeëntwintigste album van Motörhead, Bad Magic, dat tevens de het veertigjarig jubileum van de Engelse hardrockformatie markeert.