Dat One Direction volgend jaar tijdelijk uit elkaar gaat, is geen verrassing voor Simon Cowell. De ontdekker van de boyband wist al maanden dat de heren na de release van hun vijfde plaat niet op tournee gaan. 

Dat vertelde Cowell donderdag aan de BBC.

Cowell, hier nog met groep en Zayn Malik op de bovenstaande foto, weet ook precies waarom One Direction zijn breuk niet groots heeft aangekondigd. "Ik denk niet dat ze al weten wat hun toekomstplannen zijn." Volgens de Britse muziekmagnaat hebben Harry Styles, Niall Horan, Liam Payne en Louis Tomlinson ook helemaal geen plannen nodig.

"Ze zijn zo snel enorm succesvol geworden en hebben zo veel goede nummers dat ze dit nog vijf, tien of twintig jaar kunnen doen. Ze hebben geen masterplan nodig, ze weten dat de fans hen nog steeds steunen als ze weer bij elkaar komen."

Afmattend

Dat het viertal een pauze neemt, snapt Cowell maar al te goed. "Na vijf jaar weet ik hoe hun schema eruitziet", zegt de Brit, die One Direction in 2010 begeleidde tijdens X Factor. "Het was afmattend. Ze zouden een burn-out hebben gekregen."