Rapper Tyler the Creator mag het Verenigd Koninkrijk niet meer in voor de komende drie tot vijf jaar. Hij wordt beschuldigd van het schrijven van homofobe nummers.

Dat meldt de rapper op Twitter.

De rapper van Odd Future geeft aan dat het om nummers uit 2009 gaat. "Daarom zijn mijn optredens in Belfast en op het festival Reading & Leeds geannuleerd", schrijft hij. "Ik mag de komende drie tot vijf jaar het land niet meer in, al was ik daar nog acht weken geleden."

Zijn manager Christian Clancy geeft een toelichting. "Hij heeft een brief van de Britse overheid gekregen waarin staat dat hij niet meer welkom is. Er wordt gezegd dat zijn songteksten van zes tot zeven jaar geleden homofobe uitspraken bevat. Ook zou Tyler the Creator het geweld jegens homoseksuelen goedkeuren."

Verbaasd

"Ik ben een beetje verbaasd", vervolgd Clancy, al bevestigt hij het bestaan van zulke teksten. "Maar straks wordt iedereen benadeeld omdat hij of zij op jeugdige leeftijd controversiële dingen zei. Tyler is in de afgelopen vijf jaar meer dan twintig keer in Engeland geweest en nul keer is dat fout afgelopen."

"Ik verdedig zijn songteksten niet, maar ik sta wel achter de persoon wie hij nu is", besluit hij.

Eerder werd Tyler the Creator samen met zijn collega's van de groep Odd Future verbannen van Nieuw-Zeeland, waar ook de biseksueel Frank Ocean bij hoort. De autoriteiten lieten weten te vrezen dat de rappers een gevaar vormen voor 'de openbare orde'.