Kimberley Rew, voormalig gitarist en songschrijver van de Engelse popgroep Katrina & The Waves, heeft de rechten van de wereldhit Walking on Sunshine samen met de rest van zijn catalogus voor bijna 15 miljoen euro verkocht aan het muziekbedrijf BMG.

Daarbij zit verder onder meer het nummer Love Shine a Light, waarmee Katrina & The Waves in 1997 het Eurovisie Songfestival won.

Katrina & The Waves, rond de Amerikaanse zangeres Katrina Leskanich, ontstond in 1981 en bleef bestaan tot Leskanich in 1999 de groep verliet.

Hoewel de band meerdere hits heeft gehad, was het nummer Walking on Sunshine van het album Katrina and the Waves uit 1985 veruit het grootste succes.

Katrina & The Waves met Walking on Sunshine:

Reclamespots

Maar nog meer dan aan de plaatverkoop verdiende Rew aan het gebruik van het liedje in talloze reclamespots, films en televisieseries.

Andere succesvolle nummers van zijn hand, die ook in de deal met BMG zijn betrokken, zijn het nummer Going Down to Liverpool, dat een Engelse hit was voor The Bangles, en het Eurovisie-succes Love Shine a Light waarmee Katrina & The Waves de Nederlandse top-10 haalden.