Keith Richards (71) is niet mals over het 'legendarische' album van The Beatles: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967). "Sommige mensen vinden dat album geniaal, maar ik vind het een mengelmoes van pure bagger." 

Dat zegt de Rolling Stones-gitarist in een interview met Esquire.

De Brit snapt ook wel hoe het zover heeft kunnen komen. "Als je The Beatles in de jaren zestig was, dan liet je je ook meeslepen. Dan vergeet je wat je oorspronkelijk wil maken met z'n allen. En dus gingen ze Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band maken."

Richards vond The Fab Four ooit wel goed. "Ze klonken fantastisch toen ze nog The Beatles waren. Ze zijn alleen niet bij zichzelf gebleven."

'Human Riff' heeft het ook nog over de aandacht van vrouwen in die tijd. "Een ruimte vol met vrouwen die naar je schreeuwen is niet zo armoedig hoor. Want het jaar daarvoor keek niemand naar ons. Maar nu had iedereen het over The Stones en The Beatles. Maar die vrouwen hebben The Beatles uitgeput. Ze stopten met touren in 1966, toen waren ze al klaar in feite. Klaar om naar India en die shit te gaan", sluit hij af.