Paul McCartney brengt op 2 oktober zijn albums Tug of War (1982) en Pipes of Peace (1983) opnieuw uit. Beide platen bevatten een groot aantal bonustracks. Daarbij zijn vijf songs van de voormalige Beatle die nooit eerder verschenen zijn.

Op Tug of War, dat destijds al de eerste plaats van de Nederlandse albumlijst bereikte, staat onder meer zijn hit met Stevie Wonder, Ebony and Ivory en zijn eerbetoon aan Lennon, Here Today, dat nog altijd deel uitmaakt van Macca's concerten.

Als extra nummers zijn de nooit eerder uitgebrachte songs Something That Didn’t Happen en Stop, You Don’t Know Where She Came From nu toegevoegd aan de heruitgave. Plus twee nummers die voorheen alleen als b-kanten van singles verschenen, McCartneys solo versie van Ebony and Ivory en een zestal demo-versies van songs op het album.

Het album Pipes of Peace behaalde eveneens de Nederlandse top-10 en leverde de grote hit Say Say Say, een duet van McCartney met Michael Jackson. Aan de heruitgave worden drie nooit eerder verschenen McCartney-songs toegevoegd, Christian Bop, It’s Not On en Simple As That, plus wederom enkele ‘b-kantjes’ en demo-opnamen.