Volgens N.W.A.-lid Ice Cube komt rapper Dr. Dre over enkele dagen met een nieuw album, dat ter ere van de film Straight Outta Compton wordt uitgebracht.

Dat vertelt hij woensdag in gesprek met Power 99 FM.

Dr. Dre maakt al samen Kendrick Lamar en Eminem de soundtrack voor de biopic, maar Ice Cube laat weten dat de rapper ook een door Compton geïnspireerd album op 1 augustus zal uitbrengen.

Ook kan Ice Cube bevestigen dat er inderdaad interesse is voor een toernee door Europa. "Het is zeker mogelijk", aldus de rapper.

N.W.A.

Niggaz Wit Attitudes (N.W.A.) bestond uit Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E, MC Ren en DJ Yella. De jonge rappers uit Californië brachten in 1988 het album Straight Outta Compton uit.

De film speelt zich af in het stadje Compton in Californië, gedurende de jaren tachtig. Het stond toen bekend als een van de meest gevaarlijke steden van de wereld.

Fuck tha Police

Op de plaat Straight Outta Compton stond het beruchte nummer Fuck tha Police, waarmee ze gangsta-rap naar een hoger niveau tilden.

Vanwege onenigheid in de groep kwam in 1991 een einde aan N.W.A. De rappers gingen verder als solo-artiesten, wat vooral succesvol uitpakte voor Dr. Dre en Ice Cube. Eazy-E overleed in 1995 aan aids.