Gitarist DJ Ashba heeft Guns N' Roses verlaten. 

Dat laat de musicus via een handgeschreven brief op zijn website weten.

Ashba kwam in 2009, kort na het verschijnen van het album Chinese Democracy bij de groep rond zanger Axl Rose bij de groep. Hij was de vervanger van gitarist Robin Finck, die terugkeerde naar zijn voormalige band Nine Inch Nails.

DJ Ashba zegt meer tijd te willen voor zijn gezin en zijn andere groep Sixx A.M. "Zes jaar geleden kreeg ik een telefoontje dat mijn leven voor altijd zou veranderen", schrijft Ashba in zijn brief.

Ongelofelijke reis

Hij spreekt over zijn tijd bij Guns N' Roses als 'de meest ongelofelijke reis die ik mij ooit had kunnen voorstellen’ en vervolgt: "Ik kreeg de kans om niet alleen met een van de meest getalenteerde bands te spelen, maar ook om het podium te delen met een levende legende, een werkelijk begaafd mens, Axl Rose".

Met pijn in het hart heeft de gitarist echter besloten dat hij nu op een punt in zijn leven is aangekomen om dit hoofdstuk af te sluiten en nieuwe stappen te zetten. Daarmee doelt hij onder meer op Sixx A.M., de groep die hij in 2007 reeds begon met Mötley Crüe-bassist Nikki Sixx. Aangezien Mötley Crüe met een afscheidstournee bezig is, kunnen beide mannen binnenkort hun volledige aandacht op Sixx A.M. richten.

Geen studioalbum

Hoewel DJ Ashba sinds 2009 veelvuldig met Guns N' Roses de wereld heeft rondgereisd, is hij op geen van de officiële platen van de groep te horen. Het laatste studioalbum dateert namelijk alweer van 2008. De gitarist is wel present op de concert-dvd Appetite for Democracy 3D uit 2014.