Prince komt samen met zijn groep 3rdEyeGirl later dit jaar met een "super funky" album.

Dat meldt de groep vrijdag aan BBC 6 Music.

De nieuwe plaat krijgt de titel The Hit & Run Album en belooft volgens 3rdEyeGirl een album te zijn dat puur voor de fans gemaakt is. "De fans die élk nummer van Prince kennen zullen deze plaat geweldig vinden", vertelt een groepslid. "Het wordt namelijk super funky. Je zult hit na hit horen."

Een jaar geleden bracht Prince twee nieuwe albums uit. Zowel het soloalbum Art Official Age als de plaat met de band 3rdeyegirl, getiteld Plectrumelectrum, verschenen in de herfst van vorig jaar in Nederland.

Eerste single

Het nummer Hardrocklover, dat Prince begin deze maand deelde, is de eerste single van The Hit & Run Album. Op de plaat staat ook een versie van A 1,000 Hugs and Kisses, dat Prince al sinds begin jaren negentig speelt maar nooit eerder uitbracht, en een nieuwe versie van This Could Be Us.

"This Could Be Us is zo'n klassiek nummer, het is zo mooi en de tekst is prachtig, de productie is fenomenaal", aldus 3rdEyeGirl. "Maar deze nieuwe versie is totaal verschillend. Het nummer is super cool en klinkt industrialistisch."

A 1,000 Hugs and Kisses is volgens de band van Prince een echte "feel-good love song". "Om samen met je man of vrouw mee op de dansvloer te staan."