Madonna denkt dat zij en de Spaanse schilder Pablo Picasso veel gemeen hebben. "Ik vergelijk mezelf graag met hem: hij bleef maar schilderen, tot de dag dat hij overleed."

"En waarom deed hij dat? Ik denk omdat hij zich geïnspireerd voelde om het te blijven doen. Het leven inspireerde hem, dus hij moest zich blijven uiten. En zo voel ik mij ook", aldus Madonna in een interview met Billboard.

De 56-jarige zangeres denkt dat er geen uiterste houdbaarheidsdatum is voor artiesten. "Ik denk niet dat er een uiterste tijd of een datum is om creatief te zijn. Je gaat door tot je niets meer te zeggen hebt."

Inspireren

Madonna hoopt mensen te blijven inspireren, zo ook met haar nieuwe Rebel Heart Tournee, waarmee ze begin december twee dagen in de Ziggo Dome in Amsterdam staat.

"Het thema van de show is echt liefde en romantiek. Ik wil dat mensen naar buitenlopen en zich geïnspireerd voelen, dat ze het gevoel hebben iets gezien te hebben wat ze nooit eerder hebben gezien. Dat ze dingen voelen die ze nooit eerder gevoeld hebben."