Frans Bauer gaat met zijn nieuwe album terug naar de basis. Volgens hem moeten de nummers minder feestelijk worden.

Dat vertelt hij woensdag in gesprek met RTL Boulevard.

Door het overlijden van zijn vader is de Nederlandse zanger flink gaan nadenken over zijn toekomst. "Op een gegeven moment kom je op een soort t-splitsing in je leven, dan denk je: wat ga ik doen met mijn leven?", vertelt Bauer.

"Dan heb je allerlei gevoelens en ideeën en dat vertegenwoordigt dan een bepaalde periode van het leven. De afgelopen jaren richtte ik mezelf op het feestelijke levenslied, maar het is nu weer tijd om terug te gaan naar de basis, naar liedjes die keihard Frans Bauer zijn", besluit hij lachend.

Nieuw programma

Ook maakt Bauer een nieuw programma voor de publieke omroep. De zanger gaat met het nieuwe tv-programma What The Frans?! voor het verrassingseffect. In de nieuwe zaterdagavondshow, waarvoor de opnamen in volle gang zijn, leren mensen in het geheim iets wat op het eerste gezicht onmogelijk lijkt.

Zo leerde een zeventigjarige vrouw motorcrossen. What The Frans?! is vanaf zaterdag 29 augustus wekelijks te zien op NPO 1, maakte AVROTROS woensdag bekend.

Balletles

Voor het nieuwe programma hielp Bauer ook een politieagent die stiekem balletles volgde om zijn drie dochters te kunnen verrassen. "De man klimt tijdens de uitvoering van zijn dochters zelf op het podium", vertelt Bauer. "Hij heeft het zelfs voor zijn vrouw geheim weten te houden en zij zit dan ook nietsvermoedend in het publiek."

De opnamen voor What The Frans?! zijn nog in volle gang. "Als je moeder of broer opeens vreemd gedrag vertoont zou het zomaar kunnen dat ik erachter zit."