Nicki Minaj is drie keer genomineerd voor een MTV Video Music Award en dat is volgens de zangeres niet genoeg. 

Ze vraagt zich op Twitter af hoe het kan dat ze niet meer nominaties heeft gekregen.

"Hey mensen @MTV, bedankt voor de nominaties. Heeft Feeling Myself de deadline gemist of...", schrijft Minaj dinsdag. "Als ik een ander soort artiest zou zijn, zou Anaconda ook zijn genomineerd voor beste choreografie en Video van het Jaar", vervolgt ze.

De artieste gaat nog even door. Ze schrijft dat Anaconda op sociale media niet te missen was na de verschijning van de video. "Zo'n impact en dan geen nominatie voor Video van het Jaar?"

Taylor Swift

Volgens Minaj nomineert MTV alleen video's met vrouwen met "hele slanke lichamen". Taylor Swift heeft negen nominaties binnen. De zangeres is daarmee de meest genomineerde artiest.

Swift voelde zich aangesproken en reageerde op Minaj. "Ik heb altijd niets dan liefde en steun voor je gehad. Het is niets voor jou om vrouwen tegen elkaar op te zetten." Waarna Minaj weer verbaasd reageerde. "Huh? Je hebt mijn berichten vast niet goed gelezen."

"Ik heb geen woord over jou gezegd", aldus Minaj. "Ik hou net zoveel van jou. Maar je zou hier iets over moeten zeggen." Swift maakte daarna een positief einde aan het gesprek "Kom alsjeblieft samen met mij het podium op als ik win."

De uitreiking is 30 augustus in Los Angeles. Miley Cyrus presenteert het prijzenfestijn.