Rapper Young Thug, die in de Verenigde Staten verdacht wordt van doodsbedreiging richting een beveiliger, komt in augustus naar de Melkweg.

Dat meldt het poppodium dinsdag.

Een woordvoerder van de Melkweg laat aan NU.nl weten dat de rapper zelf heeft bevestigd dat hij komt en dat de contracten zijn ondertekend. Young Thug zit ook momenteel niet in de gevangenis.

De 23-jarige rapper werd amper een week geleden opgepakt nadat hij een beveiliger van een winkelcentrum met de dood had bedreigd. Jeffrey Williams, zoals de jonge rapper echt heet, was na het incident gevlucht, maar werd later opgepakt door de Amerikaanse federale politie.

Terrorisme

Amerikaanse media vermoedden eerst dat Williams van terrorisme verdacht werd, maar die berichten werden enige tijd later teruggetrokken. Wel wordt de rapper vervolgd voor doodsbedreiging, wapen- en drugsbezit. Ook wordt Young Thug verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij nabij de woning van rapper Lil Wayne. 

De rapcarrière van Williams werd vorig jaar gelanceerd met zijn single Stoner. Sindsdien is hij een veelgevraagd artiest en werkte hij samen met onder anderen Juicy J, T.I, en Tyga.