Simon Cowell vindt dat de vier heren van One Direction binnenkort een pauze kunnen nemen. "Ze hebben nu genoeg hits gehad om even wat tijd voor zichzelf te hebben en wat andere dingen te doen."

Dat zegt de mentor van de boyband in een interview met The Sun, zo meldt The Hollywood Reporter.

"Ik hoop dat ze even wat tijd voor zichzelf nemen en dan weer samen willen komen. Het is een leuke baan, maar het blijft hun besluit", aldus Cowell.

In maart kondigde Zayn Malik, die vanaf het begin bij One Direction zat, aan de groep te gaan verlaten. Begin juli bleek Louis Tomlinson een kind te verwachten met een vriendin, waardoor geruchten over een definitief einde voor de boyband opnieuw oplaaiden.

Baby

Cowell heeft tegen de toekomstige vader gezegd dat hij er voor de zanger is. "Ik heb ook tegen hem gezegd: verman jezelf. Je hebt het zo goed dat je voor deze baby kan zorgen en je daar verder geen zorgen over hoeft te maken. Maar ik heb hem ook gezegd: 'ik heb slechte telefoontjes gehad in mijn leven en dit is er niet een van'. Dit is jouw zaak, maar ik ben er voor je."

De manager denkt dat het vaderschap van Tomlinson geen negatief effect zal hebben op het voortbestaan van de boyband. "Hij heeft niemand vermoord, hij heeft iemand zwanger gemaakt. Dat gebeurt iedere dag bij mensen. Louis heeft een geweldigde familie om zich heen en het is echt positief, niet negatief."