Cash Money Records klaagt Tidal aan voor 46 miljoen euro wegens het onrechtmatig uitbrengen van Lil Waynes nieuwe album. 

Dat meldt TMZ.

Lil Wayne bracht eerder deze maand zijn nieuwe Free Weezy Album exclusief uit op Tidal. Hij deed dat na een langlopend conflict met zijn voormalige mentor Birdman (Bryan Williams) en zijn label Cash Money Records.

Wayne was gefrustreerd toen het label het uitbrengen van het album telkens maar uitstelde en hij sloot uiteindelijk een overeenkomst met Jay Z's streamingdienst Tidal voor de lancering.

De rapper krijgt een aandeel in Jay Z's bedrijf in ruil voor het exclusief uitbrengen van zijn album.

Rechtszaak

Volgens een boze Birdman kan dat niet zomaar. Hij omschrijft de overeenkomst bovendien als "een wanhopige en illegale poging de noodlijdende streamingdienst te redden".

In de rechtszaak die hij nu aanspant meent hij dat hij de exclusieve rechten heeft over de muziek van de rapper. Zijn contract zou niet toestaan dat Wayne op eigen houtje zijn muziek ergens anders uitbrengt.

In januari klaagde Lil Wayne zijn label nog aan voor zo'n 47 miljoen euro, omdat Birdman zich niet aan het contract hield wat betreft het financieren en uitbrengen van zijn album.