Rapper 50 Cent heeft bij de rechtbank in de Verenigde Staten zijn faillissement aangevraagd. Hij kan zijn schulden niet meer betalen.

Dat meldt The Wall Street Journal maandag.

Uit documenten van de rechtbank blijkt dat 50 Cent een eigen vermogen van zo’n tien tot vijftig miljoen dollar heeft, maar zijn schulden zouden net zo hoog zijn.

Het faillissement is het gevolg van een uitspraak in de rechtszaak van Lastonia Leviston tegen de rapper. Een jury oordeelde recent dat Jackson haar 5 miljoen dollar (ruim 4,4 miljoen euro) schadevergoeding moet betalen.

De rapper had in 2009 privéopnames van Leviston, waarin ze seks bedrijft, via internet verspreid en van commentaar voorzien. Het was een zeer ernstige inbreuk op de privacy van de vrouw, oordeelde de jury.

Volgens NBC voert de rapper nu aan dat hij niet kan betalen, vanwege zijn schulden.

Video: Rapper 50 Cent zit zonder geld

Bevroren

In december van vorig jaar werd al bekend dat de persoonlijke bankrekening van Curtis Jackson, zoals 50 Cent eigenlijk heet, was bevroren. De rapper kon geen geld meer opnemen van de rekening, omdat hij nog 17,2 miljoen dollar (13,9 miljoen euro) aan een bedrijf moest betalen.

50 Cent moet het bedrag aan Sleek Audio betalen, nadat het bedrijf hem had aangeklaagd. Sleek Audio claimde dat de rapper het design van hun koptelefoon had gestolen voor zijn eigen koptelefoons.

De rechtbank was het eens met Sleek Audio en gaf 50 Cent een boete van 17,2 miljoen dollar.