Nederland houdt van festivals en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van festivals in de lente en de zomer. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

De temperaturen blijven aangenaam en de festivalagenda van juli staat dan ook bomvol! Van dag festivals tot ondergedompeld gaan in een driedaagse feestwereld; de Nederlandse festivals beschikken over goede acts en een goeie sfeer! Geen reden dus voor Spanje of Italië, deze zomer zit je goed in Nederland.

Deze week kunnen we naar alle hoeken van Nederland voor bijzondere festivals. Welcome To The Village bij Leeuwaren is een compleet dorp waar drie dagen de leukste acts te vinden zijn. Ook zijn de Amsterdamse dagfestivals als Milkshake, 22fest en Electronic Family Festival van de partij om met een goede dosis elektronica feestjes te bouwen. Verder deze week: Valkhof Festival, Pedro Pico Pop en Noisia Invites Festival.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Welcome To The Village - 17, 18 en 19 juli, Leeuwarden

Het festival Welcome To The Village is de reis naar het noorden meer dan waard. Drie dagen lang is het een compleet dorp vol met toffe acts en bijzondere randprogrammering. Over welke acts we het dan hebben? Denk aan Villagers, dEUS, Typhoon, DeWolff en Jacco Gardner.

Meer informatie Welcome To The Village

Valkhof Festival - 18 t/m 24 juli, Nijmegen

Het Valkhof festival duurt zeven dagen en heeft een reputatie hoog te houden de beste nieuwe acts te boeken. Zo komen Kovacs, The Deaf, The Mysterons, Paceshifters en And So I Watch You From Afar allemaal langs Nijmegen voor een optreden in de binnenstad. Het festival valt het laatste weekend samen met de Vierdaagsefeesten en is de hele week gratis toegankelijk. Naar Nijmegen dus!

Meer informatie Valkhof Festival

22fest - 18 juli, Amsterdam

Zo weinig mogelijk headliners; dat hoor je niet vaak! Toch is dat het motto van het nieuwe festival 22fest door de streamingwebsite 22tracks. Wat komt er dan wel? Namen als Sef, Falco Benz, Gomes en GOSTO. Mooie gelegenheid om wellicht de headliners van de toekomst te spotten.

Meer informatie 22fest

Veenhoop Festival - 17, 18, 19 en 20 juli, De Veenhoop

Zet je tentje een weekend in de Veenhoop voor het gelijknamige festival! Vier dagen met vooral rockacts als Go Back To The Zoo en het inmiddels wereldwijd bekende, biervangende John Coffey. Maar ook één van de laatste kansen om Normaal te checken!

Meer informatie Veenhoop Festival

Milkshake Festival - 19 juli, Amsterdam

Milkshake is een dance-festival met een 'niets moet, alles mag' mentaliteit. Het Westerpark is aankomend weekend dan ook een baken van liefde voor alles en iedereen. Met acts als Joost van Bellen, Doppelgang, Cookachoo en Hercules And Love Affair wordt de liefde in ieder geval al dansend geuit!

Meer informatie Milkshake Festival

Electronic Family Festival - 18 juli, Amsterdam

Alweer de vijfde editie van Electronic Family Festival dit weekend! Ook dit jaar strijkt het festival weer neer in het Amsterdamse bos met acts als Paul van Dyk, Cosmic Gate, Markus Schulz en Aly & Fila. Wordt weer een mooi elektronisch geladen feestje!

Meer informatie Electronic Family Feestje

Pedro Pico Pop - 18 juli, Raalte

Voor een goeie dosis rock en elektro kun je aankomend weekend terecht in Raalte bij het festival Pedro Pico Pop. Een dag met DeWolff, Pauw, Falco Benz, The Miseries, Kraantje Pappie en Mr. Polska doorbrengen levert geheid een goed feest op!

Meer informatie Pedro Pico Pop

TIKTAK Eclectic Music Festival - 18 juli, Amsterdam

Het is hard gaan geblazen, aankomend weekend op TIKTAK in Amsterdam. Het festival heeft met namen als Yellow Claw, A-Trak, The Flexican, Sef, en Carnage een leuk lijstje te pakken voor een zomers feestje. Dansen maar!

Meer informatie TIKTAK Eclectic Music Festival

Noisia Invites Festival - 18 juli, Groningen

Het Groningse muziekcollectief Noisia organiseert aankomende zaterdag haar eerste outdoor Bass music festival. Naast dat ze zelf spelen staan er ook namen als Camo & Krooked, JamesZoo. en Jack Beats.

Meer informatie Noisia Invites Festival 

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.