Lil' Kleine, die samen met Ronnie Flex de hit Drank & Drugs scoorde, is niet bang om een eendagsvlieg te worden. "Ik ging hiervoor ook al lekker hoor".

Ook Ronnie Flex, die eigenlijk Ronell Langston Plasschaert heet, denkt dat het niet bij één hit blijft. "Ik weet zeker dat er nog veel meer gaat komen", aldus Plasschaert in een interview met NU.nl.

Voor de hit Drank & Drugs krijgen de rappers vrijdag een platina plaat (een miljoen exemplaren) uitgereikt. 

"Dat was echt een kippenvelmoment. Mijn allereerste reactie was om Ronnie (Flex red.) te knuffelen", aldus Lil' Kleine, die eigenlijk Jorik Scholten heet.

Ook voor Ronnie Flex was het een een bijzonder moment. "Ik heb altijd al een platina plaat willen hebben."

Kritiek

Op de teksten van de hit is veel kritiek gekomen. Vooral de zin "alle tieners zeggen ja tegen mdma" schoot bij velen in het verkeerde keelgat.  

"We hebben het nummer helemaal niet met de intentie om een grote hit te worden geschreven. Als je dat doet, dan komt de muziek niet recht uit je hart. De zin over mdma, dat was bij Ronnie en mij op het moment van schrijven gewoon de pure emotie die we toen voelden", zegt Lil' Kleine.

Video: Drank & Drugs

Lil Kleine & Ronnie Flex - Drank & Drugs
Lil Kleine & Ronnie Flex - Drank & Drugs

Of de provocerende teksten veel te maken hebben met het succes van het nummer durft de rapper niet te zeggen. "Maar extra reclame is altijd mooi meegenomen. Of het nou goed of slecht is." 

Volgens Ronnie Flex heeft alle publiciteit het nummer wel goed gedaan. "Zonder de provocerende teksten hadden we misschien een Gouden Plaat gekregen in plaats van een platina plaat."

EP

Binnen twee maanden komt de nieuwe EP Whop uit van Lil' Kleine en Ronnie Flex. "Hij is een goede vriend van me. Ik ben van plan altijd samen te werken met Ronnie", zegt Lil' Kleine. 

Ook Ronnie Flex weet zeker dat de samenwerking daar niet stopt. "Het lijkt mij leuk samen met Kleine te touren. Ronnie Flex en Lil' Kleine on tour ofzo."

Video: Bekijk de eerste reactie van Lil' Kleine en Ronnie Flex