Jack Poels van Rowwen Hèze geeft toe dat het bij zijn band niet altijd goed gaat. Zo hebben de bandleden al een aantal mental coaches versleten.

Dat vertelt hij dinsdag in gesprek met Libelle.

De groep van de zanger viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. Poels weet niet hoe het komt dat de band lang bij elkaar is gebleven. "In een huwelijk neem je vaak die moeite niet meer. Ik weet ook niet precies wat het is. Soms haat ik de band en tegelijkertijd delen we samen zo veel", aldus de zanger.

"We doen er alles aan om ons te redden, zoals je dat ook bij een kind zou doen. Niemand mag zich ermee bemoeien. Nou ja, behalve die mental coach dan, daar hebben we er dan ook een paar van versleten", vervolgt hij.

Vertrouwen

Poels noemt een voorbeeld. "Op een gegeven moment stonden we met zijn allen om een tafel heen, en moest een van de bandleden zich achterover laten vallen. Om het vertrouwen te testen. Toen wisten we allemaal afzonderlijk van elkaar, in stilte, dat deze mental coach eruit moest. Aan een blik hebben we vaak genoeg. Daar wordt dan verder niet over gerept."