Roxeanne Hazes viert dinsdagavond met haar moeder en Martijn Fischer in het Concertgebouw in Amsterdam de geboortedag van haar vader. Broer Dré is niet aanwezig, maar dat is niet vanwege de vermeende ruzie binnen het gezin.

"Hij had gewoon al optredens staan, daar doe je niks aan", vertelt de dochter van de overleden zanger in een interview met NU.nl.

In het Concertgebouw wordt de film Bloed, Zweet en Tranen getoond, waarna Fischer een concert zal geven met de grootste hits van Hazes. Ook Roxeanne zingt een aantal nummers mee. Haar broer Dré, die wel nog meedeed aan de optredens van de familie tijdens De Toppers, laat de gezamenlijke viering van de geboortedag aan zich voorbij gaan.

De familie heeft momenteel geen contact, zo bevestigde André Hazes Jr. maandag al. "Het gaat even niet zoals het hoort en het is voor ons allemaal heel moeilijk. Ik denk dat het goed is dat we op een dag met elkaar om de tafel gaan zitten om het erover te hebben, maar het zit er helaas nog niet in."

Keuzes

"Hij maakt keuzes waar mama en ik niet helemaal achter staan. En wij zeggen nu: loslaten is ook houden van", aldus Roxeanne, die verder niet wil in gaan op de reden van de ruzie. 

Een gerucht wil ze uit de lucht halen: dat de ruzie zou gaan om de zestien jaar oudere vriendin van Hazes Jr. "Mensen schrijven dat dan op en dat is vervelend. Blijkbaar zijn mensen erg nieuwsgierig, maar ik vind niet dat we alles maar hoeven te delen. Het heeft gewoon tijd nodig."

Normaal viert de 22-jarige Roxeanne de verjaardag van haar vader samen met haar moeder en dat is dit jaar niet anders. "Ze zal geen moment van mijn zijde wijken."

65e geboortedag

Martijn Fischer, die de hoofdrol speelt in Bloed, Zweet en Tranen en eerder ook al de rol van André Hazes vertolkte in de musical Zij Gelooft in Mij vindt het mooi dat hij de avond mag delen met de dochter van de zanger.

"En natuurlijk had ik Dré er graag bij gehad, we hebben vanochtend nog gebeld, maar die jongen moet zijn gezicht op andere plekken laten zien. Dat snap ik."

De 65e geboortedag van André Hazes in 2016 moet groots gevierd worden, zo vindt Fischer. "Daar moet je iets mee doen. Misschien kunnen ze de Arena afhuren. Hoe dan ook ben ik er bij. Of ik nou mee doe of niet."

Roxeanne: "Als we als familie bij elkaar zijn, of het nou op de bank of in een grote zaal is, dan is het goed. Papa is nog steeds zo'n groot onderdeel in ons leven, dat moeten we blijven vieren."