Nicki Minaj heeft zondagavond voor de zesde keer achtereenvolgens de prijs voor beste vrouwelijke hiphopartiest gewonnen op de Black Entertainment Television (BET) Awards.

De rapper was met haar moeder naar de prijzenshow gegaan.

Haar moeder mocht ook mee het podium op toen de rapper haar prijs in ontvangst mocht nemen. "Ik wilde gewoon heel graag mijn moeder meenemen, omdat ik altijd over haar praat en dit is de eerste keer dat de wereld haar te zien krijgt", zei Minaj.

"Mama, ik wil je met heel mijn hart bedanken voor alles dat je voor me hebt gedaan, ik hou heel veel van je", aldus de rapper. Minaj won ook een publieksprijs voor haar nummer Only. Op dat nummer zijn ook Chris Brown, Drake en Lil Wayne te horen.

Video: Nicki Minaj eert moeder bij BET Awards

Azealia Banks

Azealia Banks, ook genomineerd voor beste vrouwelijke hiphopartiest, liet eerder nog weten de BET Awards te haten. "Ze zijn zo nep", klaagde ze in mei.

"Nicki wint ieder jaar. Het is niet eens een echte prijs meer, maar een doorlopende grap", schrijft Banks. "Ze kunnen beter Nicki vijf keer nomineren met een verschillende pruik op en dan de beste foto kiezen."

Beyoncé

Beyoncé werd de grote winnaar zondagavond. De zangeres kreeg drie prijzen: beste vrouwelijke R&B-artiest, videoclip van het jaar en videoregisseur van het jaar.

Die laatste prijs deelt Beyoncé met Ed Burke en Todd Tourso, met wie ze samenwerkte aan meerdere van haar videoclips. De prijs voor beste mannelijke R&B-artiest ging naar Chris Brown. Hij kreeg verder de zogenoemde FANdemonium Award, dankzij zijn trouwe fans.

Sam Smith

Sam Smith heeft de BET Award voor beste nieuwe artiest gewonnen. Omdat de Britse zanger niet aanwezig was om de prijs in ontvangst te nemen, nam host Anthony Anderson zijn plaats in met een donkerblonde pruik. "Sam Smith is er vanavond niet omdat hij blank is", grapte Anderson volgens Gossip Cop.

De prijzenshow wordt sinds 2001 georganiseerd door Black Entertainment Television om Afro-Amerikanen en andere minderheden in muziek, film, televisie en sport te eren.

"Hij dacht niet dat hij kon winnen bij de BET Awards. Maar we hebben hem laten zien dat wij ook van hem houden." Het is niet duidelijk wat echt de reden voor Sam Smiths afwezigheid was.

Janet

Janet Jackson kreeg zondagavond de Ultimate Icon Music Dance Visual Award. "Het was een lange reis. Mijn hart is zo vol", zei ze in haar dankwoord. Ze bedankte haar fans voor de steun. "Ik heb jullie zo gemist."

De zangeres kondigde onlangs na zeven jaar weer met een album te komen. Daarmee gaat Jackson ook op tournee.