Ongeveer tweehonderd mensen hebben zich zondag gemeld bij Paradiso in Amsterdam om afscheid te nemen van Thé Lau. De frontman van rockband The Scene overleed dinsdag op 62-jarige leeftijd. 

Mensen konden tot 15.30 uur hun laatste eer betonen aan de muzikant. Thé Lau leed aan keelkanker en was al enige tijd ongeneeslijk ziek.

Het is een sobere afscheidsbijeenkomst zonder optredens van artiesten. Er zijn ook geen toespraken. Mensen is gevraagd liever geen bloemen mee te nemen. In plaats daarvan kunnen bezoekers een donatie achterlaten voor de Stichting Vluchteling.

Kist

Thé Lau ligt in een blauwe kist waar witte rozen op liggen. Sommige mensen leggen hun hand op de kist of laten een briefje achter. Op de achtergrond klinkt zijn muziek.

Er zijn enkele collega-muzikanten, onder wie bandleden van Tröckener Kecks en The Scene. Ook zangeres Frederique Spigt kwam langs om de laatste eer te betuigen. Belangstellenden kunnen een register tekenen. Het online-condoleanceregister voor Thé Lau is zondag ruim 2700 keer getekend.

Video: Eerste beelden afscheidsbijeenkomst Thé Lau