Jaap Buijs is op 69-jarige leeftijd overleden. De artiestenmanager was ongeneeslijk ziek. Bij Buijs werd halverwege juni slokdarmkanker geconstateerd.

Aloys Buijs, de zoon van Jaap Buijs, meldt het overlijden van zijn vader op Twitter. "Mijn vader en beste vriend, is helaas niet meer, rust zacht."

Twee jaar geleden werd bij de manager van onder meer Jan Smit en de 3JS maagkanker geconstateerd. Toen moest zijn maag worden verwijderd. In april 2014 werd Buijs kankervrij verklaard. 

De zoon van de artiestenmanager liet eerder deze maand weten dat de kanker was uitgezaaid naar zijn slokdarm. Artsen gaven hem nog maximaal een jaar te leven.

Jan Smit

"Rust zacht vriend...", schrijft zanger Jan Smit op Twitter. Ook de 3JS reageerden direct na het nieuws. "Vandaag is een zwarte dag geworden. Lieve Jaap, je taak zit erop. Bedankt voor alles. Rust Zacht", plaatsten zij op social media.

Thomas Berge laat weten mee te leven met de familie. "Jaap rust zacht... Familie, vrienden, Volendam Music en artiesten gecondoleerd met dit vreselijke verlies!!"