Nederland houdt van festivals en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van festivals in de lente en de zomer. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

Heel Nederland festivalt! Juli brengt een volle agenda met zich mee maar niet geheel zonder risico op een drupje water. Het blijft ten slotte Nederland. Met poncho's tegen de regen kunnen we alles aan, de festivalkoorts slaat aan!

Van hip hop tot techno, van de stranden van Ameland tot Noord-Brabant; Nederlandse festivals zijn weer overal te vinden dit weekend! Ga mee in de Tour de France gekte in Utrecht met het festival Tournee De La Musique of zoek het woeste water op met surf festival MadNes. Ook kun je losgaan op PITCH, Metropolis, Woo Hah! of Dijkpop. Genoeg te doen!

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

PITCH - 3 en 4 juli, Amsterdam

Dit jaar vindt alweer de vijfde editie van het festival PITCH plaats in het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Ook dit jaar weet de organisatie een killer line-up te boeken met o.a. Hot Chip, James Blake, Flume, Kaytranada en Jamie XX. Niet te missen!

Meer informatie PITCH

Metropolis Festival - 5 juli, Rotterdam

Al sinds 1988 wordt dit gratis festival jaarlijks gehouden in het Zuiderpark in Rotterdam. Dit jaar heeft het festival een divers programma met o.a. Glass Animals en Meridian Brothers, die ook op Down The Rabbit Hole te vinden zijn.  Metropolis heeft dit jaar ook een mystery guest op het podium staan die het festival mag afsluiten!

Meer informatie Metropoli Festival

Woo Hah! - 4 juli, Tilburg

Voor hip hop moet je dit weekend in Tilburg zijn. Daar strijkt het festival Woo Hah! neer. De tweede editie van het festival brengt o.a. Cypress Hill, Fresku, Run the Jewels en Joey Bada$$ naar Noord-Brabant.  Woo Hah! zoals ze daar zeggen!

Meer informatie Woo Hah!

MadNes - 3, 4 en 5 juli, Nes

Bij het Noordzeestrand van Ameland vindt dit weekend het surf-, skate- en muziekfestival MadNes plaats. Rond het water is er van alles te doen maar kom je voor de muziek? Dan zit je ook goed met Orange Grove, Rude Rich and the High Notes. 

Meer informatie MadNes

WiSH Outdoor - 3, 4 en 5 juli, Beek en Donk

Van Kensington en Typhoon tot Nervo en Showtek; WiSH Outdoor heeft een veelzijdig programma te pakken waar bezoekers zich drie dagen mee kunnen vermaken.  Een weekend losgaan op een prachtige gedecoreerd festival, wat wil je nog meer?!

Meer informatie WiSH Outdoor

Tournee De La Musique - 3 en 4 juli, Utrecht

De Tour de France strijkt dit weekend neer in Utrecht en met dit giga evenement komen veel randevenementen kijken. Zo ook het festival Tour De La Musique! Dus wil je geen wielrenners kijken maar acts als DeWolff en Scen Hammond checken? Wees dan welkom op de drie Utrechtse pleinen Neude, Janskerkhof en Domplein!

Meer informatie Tournee De La Musique

Dijkpop - 4 juli, Andijk

Veel artiesten hebben het podium van Dijkpop al betreden (Herman Brood, Beth Hart en Van Dik Hout) maar er is altijd ruimte voor meer! Dit jaar zijn De Staat, Douwe Bob, Kovacs en 'Drank en Drugs' Ronnie Flex te zien dus geen enkele reden om Dijkpop te laten schieten dit jaar.

Meer informatie Dijkpop

Haltpop - 5 juli, Assendelft                  

Dit weekend vindt de tiende editie van Haltpop plaats in Assendelft.  Het festival viert haar verjaardag dit jaar met alternatieve acts als Bazzooka's en Orgaanklap!

Meer informatie Haltpop

Verknipt Festival - 4 juli, Amsterdam

Techno- en houseliefhebbers zitten zaterdag goed op Verknipt Festival in Amsterdam. Met namen als Benny Rodrigues, Ben Sims, Tommy Four Seven en Phobia gaat het motto 'Let's get Verknipt' vast in vervulling!

Meer informatie Verknipt Festival

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.