Labelbaas Kees de Koning van Top Notch geniet van de ophef rond het nummer Drank & Drugs van de rappers Lil' Kleine (foto) en Ronnie Flex.

Dat vertelt hij dinsdag aan Het Parool.

De platenbaas noemt het zelfs een compliment. "Je kunt je als muzikant geen groter compliment wensen dan wanneer ouders niet meer begrijpen waar de muziek van hun kinderen over gaat", aldus De Koning. "Het is toch niet zo dat jongeren nu massaal aan de drank en drugs gaan door dit nummer? Jongeren drinken en gebruiken, artiesten maken daar liedjes over."

Het nummer ligt momenteel onder vuur, omdat ouders niet blij zijn met de songtekst, waarin onder andere wordt gesuggereerd dat "alle tieners ja zeggen tegen mdma". Ouders wijzen erop dat veel kinderen naar het liedje luisteren. Enkele radio-dj's wordt zelfs opgeroepen om het nummer niet meer op bepaalde tijdstippen te draaien.

Oudere generatie

"Kritiek van de oudere generatie op jongerenmuziek is een verschijnsel van alle tijden", vertelt De Koning. "Volwassenen vinden hún muziek leuk, muziek voor jongeren is verderfelijk en kut. Vroeger klaagden ouders over de teksten van The Beatles en The Doors. De cirkel herhaalt zich."

Video: Lil' Kleine en Ronnie Flex - Drank & Drugs