Nederland houdt van festivals en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van festivals in de lente en de zomer. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

De festivalagenda van juni staat bomvol! De temperaturen stijgen en daarmee kunnen we elke week weer rekenen op een aantal toffe festivals. Niet geheel zonder risico op een drupje hier en daar maken we ons op voor een drukke zomer. De festivalkoorts slaat aan!

De festivals trekken deze week naar binnen en buiten. Ga bijvoorbeeld naar het Zeeuwse strand voor Concert At Sea of naar binnen voor het opzwepende Reggae Fever in Utrecht en Groningen. Of natuurlijk gewoon naar Beuningen voor Down The Rabbit Hole. Genoeg te doen, voor de popliefhebbers, keiharde trance gangers of  techno verslaafden! Met o.a. Awakenings, Night At The Park en Reuring.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Festival deBeschaving - 27 juni, Utrecht

Tussen de planten, vlinders en vogels van de Utrechtse Botanische Tuinen vindt dit jaar weer festival deBeschaving plaats. Met acts als Kensington, Typhoon, Afterpartees, Lucas Hamming en Circa Waves is dit dag festival perfect voor een zomerse zaterdag.

Meer informatie Festival deBeschaving

Reuring - 25, 26, 27, 28 juni, Purmerend

Purmerend staat een lang weekend in teken van het Reuring festival. Naast coverbands en kampvuur concerten komen ook grote acts als Typhoon, Rondé, Douwe Bob en Kenny B.

Meer informatie Reuring

Concert At Sea - 26 en 27 juni, Brouwershaven

Aan het Zeeuwse strand bij Brouwershaven vindt dit jaar weer Concert At Sea plaats. Natuurlijk ontbreken Zeeuwse helden Racoon en Bløf niet maar ook Rowwen Heze, Counting Crows en zelfs Lenny Kravitz is van de partij!

Meer informatie Concert At Sea

Awakenings Festival - 27 en 28 juni, Halfweg

Tijd voor de vijftiende editie van het technofestival Awakenings! Ook dit jaar zorgt het festival weer voor een line-up om op los te gaan met acts als Richie Hawtin, Dave Clarke, Karotte en Len Faki. Hard gaan op Awakenings dit weekend!

Meer informatie Awakenings

Festival Mundial - 27 en 28 juni, Tilburg

Een hele fijne line-up dit weekend bij Festival Mundial. Op de Spoorzone bij het centraal station van Tilburg zullen o.a. Will and the People, Jungle By Night en Skip & Die te zien zijn. Heel fijn, heel leuk!

Meer informatie Festival Mundial

Down The Rabbit Hole - 26, 27 en 28 juni, Ewijk

We gaan Down The Rabbit Hole dit weekend! Hele fijne headliners als Damien Rice, Iggy Pop en Patti Smith maar ook acts als FKA Twigs, Jungle By Night, BØRNS en Stu Larsen zijn het checken waard. Toffe sfeer, goeie muziek, wat wil je nog meer?

Meer informatie Down The Rabbit Hole

Luminosity Beach Festival - 26, 27 en 28 juni, Amsterdam

Maar liefst drie dagen vol trance op het Amsterdamse festival Luminosity Beach Festival aankomende weekend! Drie dagen hard gaan op Rank 1, Paul van Dyk en Solarstone zul je bedoelen!

Meer informatie Luminosity Beach Festival

Night At The Park - 27 juni, Den Haag

Eigenlijk hoeven we niets meer te zeggen dan deze woorden: Duran Duran. Maar ook andere klassiekers als UB40 en De Dijk komen een avond naar Den Haag voor het Night At The Park festival. Kleedje mee en klaar is je zomerse avond!

Meer informatie Night At The Park

Reggae Fever Utrecht - 27 juni, Groningen, 28 juni, Utrecht

Voor het eerste presenteren De Oosterpoort in Groningen en TivoliVredenburg in Utrecht Reggae Fever! Met o.a. reggae grootheden Collie Buddz en Tarrus Riley zullen dit twee dagen vol heupwiegende deuntjes worden.

Meer informatie Reggae Fever 

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.