Ozzy Osbourne heeft een nieuwe groep gevormd. De Black Sabbath-zanger zal samen met gitaristen Slash en de van Rage Against The Machine bekende Tom Morello en Sabbath-bassist Geezer Butler op het podium staan.

De band zal optreden tijdens de New Orleans' Voodoo Music Experience. 

Dat meldt zowel de festivalwebsite als de rocker op zijn facebookpagina.

Er zullen vrijwel zeker meer concerten van de vooralsnog naamloze supergroep volgen. In november vindt in Japan het Ozzfest plaats, een metalfestival waar 'Ozzy and Friends' staan aangekondigd als headliner.

Het is zeer waarschijnlijk dat Osbourne hiervoor dezelfde vrienden meeneemt. Wie de drummer van de groep wordt is overigens nog niet bekend.

Afscheidstournee

Oorspronkelijk zou Black Sabbath als headliner op Ozzfest staan, als onderdeel van de afscheidstournee van de legendarische metalgroep. Dat optreden werd eerder dit jaar echter weer afgezegd, zonder dat er een reden werd genoemd.

De bandleden hebben meermalen gezegd nog één plaat te willen maken en met een laatste tournee afscheid van de fans te nemen. Die plannen lijken alweer op de lange baan geschoven. Ondertussen kwakkelt Sabbath-gitarist Tony Iommi met zijn gezondheid.

Tijdens de New Orleans' Voodoo Music Experience 2015 spelen verder onder anderen Florence and the Machine, Deadmau5, Modest Mouse, Chance the Rapper, Giorgio Moroder, Santigold, Jane’s Addiction en Frank Turner.