Twee muzikanten houden vol dat Justin Bieber en Usher hun nummer Somebody To Love hebben gekopieerd en hebben in beroep de zaak weten te heropenen.

Vorig jaar werd de zaak tegen Bieber en Usher geschorst nadat de rechter besliste dat er onvoldoende bewijs was voor auteursrechtenschending.

R&B-zanger Devin 'De Rico' Copeland en zijn songwriter Mareio Overton vinden toch echt dat veel elementen lijken op hun versie van hun nummer, inclusief de tekst en zelfs de titel. Ze stapten daarom naar het Hof van beroep en overtuigden de rechter er daar van dat de zaak niet gesloten had mogen worden.

Beluister Somebody To Love van Usher en Justin Bieber

Usher en Justin Bieber - Somebody to Love
Usher en Justin Bieber - Somebody to Love

"Na het luisteren van de nummers van Copeland en Bieber en Usher, concluderen we dat de refreinen genoeg op elkaar lijken", schrijft rechter Pamela Harris voor het Hof van beroep. Met de uitspraak moet de rechtbank de zaak opnieuw openen.

Usher en Bieber scoorden samen in 2010 een bescheiden hit met het nummer. Eerder gaven ze aan dat het nummer in 2008 aan Usher werd aangeboden die besloot het later in samenwerking met zijn pupil Justin Bieber op te nemen.