Cee Lo Green brengt zijn nieuwe album Heart Blanche dit najaar uit. De zanger raakte vorig jaar in opspraak na opmerkingen over verkrachting op Twitter. Daarna zette hij zijn carrière op een lager pitje. 

"We zijn in het laatste stadium van het afronden van het album", zegt platenbaas Craig Kallman tegen de Amerikaanse muzieksite Billboard.

"We hebben een grote lijst met nummers waar we doorheen gaan en we mixen de laatste nummers." Daarna volgt het marketingplan en een schema voor de release van de singles. Zijn laaste album is Cee Lo's Magic Moment uit 2012.

Drugs

Green werd in 2012 veroordeeld voor het drogeren van een vrouw met wie hij later seks had. Hij werd verdacht van verkrachting, maar bleef er zelf bij dat de vrouw zelf instemde met de seks. Hij verdedigde zichzelf vervolgens op Twitter. 

"Er zijn mensen die echt verkracht zijn weet je", schreef hij onder meer. "Als iemand buiten bewustzijn is, is die niet eens bewust bij je! Dus dat betekent dat er toestemming is." Later verwijderde hij de tweets en bood hij zijn excuses aan. 

Of Green de slechte publiciteit te boven komt, hangt volgens zijn manager of van de kwaliteit van de muziek.