De Britse band The Libertines wil met zijn eerste album sinds elf jaar niet hetzelfde kunstje herhalen.

Dat vertellen de bandleden in gesprek met NME.

De nog titelloze plaat bevat elf nummers, waaronder een oud nummer genaamd You're My Waterloo. "De oude versie was niet zo goed", vertelt leadzanger Carl Barât. "Maar ik vind het nog steeds te gek dat we een album gaan maken. Wie had dat nou ooit gedacht?"

Pete Doherty wijst er echter op dat fans verrast kunnen worden. "We waren eerst bang dat we niets te brengen hadden, maar ineens wisten we wat we moesten doen", zegt hij. "Het nieuwe album laat zien dat we moderner zijn geworden. We zijn verder gegaan. Nummers als I Get Along en Horrorshow zul je niet echt terughoren."

Piano

Ook zijn er pianogeluiden op het album te horen. "En synthesizers", vertelt bassist John Hassall. "Ja, ik weet dat mensen hiervan schrikken. Het is nog steeds The Libertines hoor, maar het zou raar zijn als we na elf jaar met een plaat kwamen die ontzettend veel op het tweede album leek."

The Libertines staat komende vrijdag op het festival Best Kept Secret in Hilvarenbeek. Het is nog niet bekend of de band een van de nieuwe nummers van het album live gaat spelen.