De Foo Fighters hebben hun resterende optredens van hun Europese tournee afgezegd. Dat maakte de band dinsdagavond bekend.

Op doktersadvies mag frontman Dave Grohl voorlopig niet optreden. De rocker onderging maandag een operatie aan zijn been, maar 'de herstelperiode van Dave moet nog bepaald worden', aldus de Foo Fighters.

De band zou eigenlijk op 26 juni de hoofdact zijn op het bekende Britse festival Glastonbury. Ook de twee grote concerten in het Wembley Stadion in Londen op 19 en 20 juni gaan niet door, net als het optreden op 25 juni op het Belgische festival Rock Werchter.

Grohl brak afgelopen vrijdag zijn been toen hij van het podium viel tijdens een optreden in het Zweedse Gotenburg. Op doktersadvies moest de band al de optredens zondag op Pinkpop en dinsdag in Zwitserland annuleren.

Video: Foo Fighters zeggen rest van Europese tour af

Excuses

Grohl biedt in een blog zijn fans zijn excuses aan voor het annuleren van de tour van zijn band Foo Fighters. Hij omschrijft het optreden waarbij hij zijn been brak als de bizarste show uit de geschiedenis van de band.

"Het spijt me heel erg, maar het is fysiek niet mogelijk om de shows te doen", schrijft Grohl die röntgenfoto's van zijn been vol schroeven laat zien.

"We zijn hard bezig met een plan, maar op het moment heeft het de prioriteit dat we er zeker van zijn dat we nog jaren kunnen optreden." Hij belooft zijn tienduizenden Europese fans het snel goed te maken. "Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te komen en jullie een avond te geven om nooit meer te vergeten."