Simply Red-zanger Mick Hucknall had veel inspiratie voor het nieuwe album. "Het idee was om een nieuw grootste hits-album samen te stellen, waar we één of twee nieuwe nummers aan zouden toevoegen. Maar toen ik daar eenmaal aan begon, volgde het ene lied na het andere. Het ging dus vanzelf."

Dat vertelt de zanger zaterdag in De Telegraaf.

"Het was zeker geen kwestie van moeten”, stelt hij. "En niet om als excuus te gebruiken, maar zo’n mijlpaal als een dertigjarig bestaan is ook de enige reden dat ik überhaupt weer ben gaan nadenken over Simply Red. In dit wereldje vier je 35 jaar niet, dus had ik pas over tien jaar weer de kans gehad. Zolang had ik die muziek niet kunnen missen."

Dochter

Hucknall vertelt ook dat zijn leven veranderde door te trouwen met Gabriella Wesberry, met wie hij in 2007 dochtertje Romy kreeg. "Meer tijd met mijn gezin willen doorbrengen was een van de belangrijkste redenen om in 2010 afscheid te nemen van Simply Red en daar heb ik geen seconde spijt van gehad."

"Inmiddels is Romy oud genoeg om mee op tournee te kunnen. Zolang er maar een privéleraar mee gaat, want ze mag natuurlijk geen school missen. Zoals ik het zie kan ik haar nu én-én geven. Want die lessen gaan gewoon door, maar tegelijkertijd ziet ze wat van de wereld. Je horizon verbreden is voor iedereen goed”, vindt Hucknall.