Nederland houdt van festivals en dat vertaalt zich in een onuitputtelijke lijst van festivals in de lente en de zomer. NU.nl vist de krenten uit de pap en zet ze op een rijtje.

De festivalagenda van juni staat bomvol! De temperaturen stijgen en daarmee kunnen we elke week weer rekenen op een aantal toffe festivals. Niet geheel zonder risico op een drupje hier en daar maken we ons op voor een drukke zomer. De festivalkoorts slaat aan!

Deze week gaan we van metal naar dance met festivals als Graspop Metal Meeting en We Are Electric. Dans met je voeten in het zand van Best Kept Secret of We Are Electric, of zwaai de boten van de Volvo Ocean Race uit tijdens het Volvo Ocean Race Festival.  Meer deze week: Dokk'em Open Air, Jera on Air, Harlem Shuffle en DefQon 1.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Volvo Ocean Race Festival - 18, 19 en 20 juni, Den Haag

Naast lekker boten kijken zorgt de Haagse pitstop tijdens de Volvo Ocean Race ook voor een  heus muziekfestival! Op het terrein van  het Zuiderstrand theater komen acts als Anouk, Racoon, Golden Earring en Typhoon om samen een feestelijke bon voyage te vieren!

Meer informatie Volvo Ocean Race Festival

Dokk'em Open Air - 19 en 20 juni, Dokkum

Dit weekend vindt de 9e editie van het metalfestival Dokk'em Open Air plaats. Met acts als Madball, My Dying Bride en Biohazard belooft het weer een hard feest te worden in de Friese Elfstedenstad!

Meer informatie Dokk'em Open Air                                                                                                                                                                              

We Are Electric - 19 en 20 juni, Eersel

Aan het E3 strand in Eersel dit jaar, de derde editie van We Are Electric. Bezoekers mogen zich opmaken voor twee toffe dagen met top artiesten als The Prodigy, Pendulum, Goose, Tiga en Black Sun Empire. Voetjes in het zand en dansen maar!

Meer informatie We Are Electric

Best Kept Secret - 19, 20 en 21 juni, Hilvarenbeek

Een  hele fijne line-up dit jaar op alweer de derde editie van Best Kept Secret Festival. Tussen het bos, strand en zwemwater kan het publiek weer genieten van het muziekprogramma met artiesten als Alt-J, First Aid Kit, The Libertines en Of Monsters and Men.

Meer informatie Best Kept Secret

Graspop Metal Meeting - 19, 20 en 21 juni, Dessel

Net over de grens bij onze vrienden in België vindt dit weekend Graspop Metal Meeting plaats. Voor de metalfans onder ons echt niet te missen! Wie er komen? Korn, Within Tempation, Slipknot, Papa Roach, Marilyn Manson, Epica, Danko Jones en nog veel meer!

Meer informatie Graspop Metal Meeting

Jera on Air - 19 en 20 juni, IJsselsteijn

Alweer de 22e editie voor Jera On Air! De twee dagen kunnen worden gevuld met een festivalmarkt, stuntarea en natuurlijk veel muziek! Zo zijn Enter Shikari, All Time Low, Destine, Millencolin en A Day To Remember van de partij!

Meer informatie Jera On Air

Harlem Shuffle Festival - 20 juni, Haarlem

Het Harlem Shuffle Festival is een samenwerking met het Patronaat en Houtfestival. Geen grote namen maar wel nieuwe muzikale beloftes, zo stelt de organisatie. Met Akwasi, Afterpartees, Bombay en As Elephants Are heeft het festival toch leuke namen te pakken die deze belofte zeker waar kunnen maken.

Meer informatie Harlem Shuffle Festival

DefQon 1 - 19, 20 en 21 juni, Biddinghuizen

DefQon 1 strijkt dit weekend neer in Biddinghuizen voor een groot dance festijn. Naast Kronos, Mightyfools, Partysaiser zijn ook festivallieveling Typhoon en The Partysquad aanwezig. Goed hard gaan op DefQon 1!

Meer informatie DefQon 1

Op De Tôffel - 21 juni, Vierlingsbeek

Met een programma vol popmuziek, theater en een kleine markt is het festival in Vierlingsbeek een prima besteding van een zomerse zondag. Met acts als The Deaf, Paceshifters, Orange Skyline en Emil Landman wordt het een mooi feestje bij Op De Tôffel! En nog helemaal gratis ook!

Meer informatie Op de Tôffel 

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.