De Pittsburgh Pride hoefde geen moeite te doen om vervanging te vinden voor headliner Iggy Azalea. Nick Jonas heeft zichzelf aangeboden.

Dat meldt de organisatie van het homofestival op de eigen website.

Eerder deze week besloot Iggy Azalea niet op te treden op het feest nadat er ophef ontstond over homo-onvriendelijke uitspraken die ze in het verleden heeft gedaan. Ze bood haar excuses aan en meldde dat het beter was niet op te treden om niet verder af te leiden van het doel van het evenement. Nick Jonas hoorde ervan en zocht gelijk contact.

"Hij belde ons dinsdag op en zei dat hij graag wilde komen optreden", meldt Gary Van Horn van stichting Delta, dat het evenement organiseert. "Hij steunt de LGBT-gemeenschap en wilde er zeker van zijn dat de gemeenschap in Pittsburgh een evenement kreeg om trots op te zijn."

'Warm hart'

Eerder dit jaar vertelde Nick Jonas dat hij zijn homoseksuele fans een warm hart toedraagt. "Ik weet niet of ik mezelf als homo-icoon beschouw. Maar mijn doel afgelopen jaar was om te groeien als persoon en artiest en het omarmen van mijn homoseksuele fans had daarbij prioriteit", vertelde de zanger aan Rolling Stone.

"Sommige van mijn homoseksuele vrienden hebben me daarvoor bedankt en dat geeft een goed gevoel." Toevallig had Jonas nog ruimte in zijn agenda komend weekend vanwege dezelfde Iggy Azalea. Hij zou openen voor de Australische zangeres op haar Great Escape Tour, maar die blies ze onlangs af.