Dj David Guetta maakt de soundtrack voor het Europees kampioenschap voetbal 2016 in Frankrijk. Hij treedt ook op tijdens de openingsceremonie.

De Europese voetbalbond UEFA maakte woensdag bekend dat Guetta het officiële EK-nummer gaat schrijven en produceren.

De track wordt in de aanloop naar het toernooi uitgebracht. David Guetta maakt daarnaast zijn opwachting tijdens de openingsceremonie in het Stade de France op 10 juni 2016.

Guetta wordt verantwoordelijk voor het creëren van de hele muzikale identiteit van het EK, voor zowel het geluid in de stadions als de audio van tv-uitzendingen. "We wilden met David Guetta werken omdat hij in zijn hele carrière heeft bewezen dat hij muziek kan maken die mensen over de hele wereld inspireert", zegt UEFA-voorzitter Michel Platini. "Zijn muziek is energiek. We kijken ernaar uit wat hij gaat toevoegen aan de sfeer van het toernooi."

Een eer

De Franse dj noemt het een eer om deel te mogen uitmaken van het EK in zijn eigen land. "Muziek en voetbal gaan hand in hand als het gaat om festiviteiten en plezier. Ik wil graag helpen om dit EK de grootste en meest memorabele te maken."

Op 9 juni 2016, aan de vooravond van het toernooi, geeft David Guetta een gratis concert in het park Champ-de-Mars in Parijs.