Ed Sheeran had als kind last van een stotterprobleem, maar kwam daar vanaf door de raps van Eminem uit zijn hoofd te leren.

De Britse zanger zei dat tijdens een toespraak voor The American Institute for Stuttering, meldt The Hollywood Reporter.

"Ik leerde het van voor tot achter uit mijn hoofd. Omdat het zo melodisch en ritmisch is, kwam ik van mijn gestotter af, aldus Sheeran.

Hij benadrukte dat stotteren niet moet worden gezien als serieus probleem. "Je moet je er geen zorgen over maken. Ik wilde het er vroeger niet te veel over hebben en juist benadrukken dat je gewoon jezelf moet zijn."

Volgens de zanger zag hij er vroeger alles behalve normaal uit. "Ik was een heel, heel raar kind. Ik had een wijnvlek op mijn gezicht. Toen die werd verwijderd, vergaten ze me te verdoven. Sindsdien stotterde ik. Ik had ook een grote bril van de zorgverzekering. En ik had een probleem met m'n trommelvlies, dus het stotteren was eigenlijk mijn kleinste probleem."

"De meeste klasgenoten die normaal waren, zijn nu redelijk saai", aldus Sheeran. "Ze gaan vier keer per week naar de sportschool en kijken vaak in de spiegel, maar hebben weinig te melden. De meeste succesvolle mensen begonnen hun levens als rare kinderen zonder vrienden."