Op veilingwebsite iOffer wordt een exemplaar aangeboden van het dubbelalbum The Beatles - beter bekend als Het witte album - uit 1968, dat gesigneerd zou zijn door Charles Manson en enkele leden van zijn beruchte Manson Family. 

Het lugubere popsouvenir moet zo'n 38.000 euro opbrengen.

De Amerikaanse crimineel en sekteleider Charles Manson en zijn aanhang vermoordden in augustus 1969 de acht maanden zwangere actrice Sharon Tate en enkele andere aanwezigen in het huis van Tate in Hollywood. Manson - die nog altijd een levenslange gevangenisstraf uitzit - zou totaal in de ban zijn geweest van The Beatles.

In het witte dubbelalbum, en met name het nummer Helter Skelter, zou hij profetische en apocalyptische boodschappen hebben gehoord die hem tot zijn daden inspireerden, zo wil het verhaal.

Gevangenis

Later is rond Manson, en zijn ideeën en daden een ware cultus ontstaan. De handtekeningen op de lp zouden verzameld zijn door een voormalige bekende van de Manson Family die de verschillende leden in de gevangenis bezocht heeft en niet met naam genoemd wil worden, aldus de verkoper van het item op de veilingwebsite.

Paul McCartney zong het nummer Helter Skelter maandag- en dinsdagavond nog tijdens zijn concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome.