Iggy Azalea zal niet optreden op het homo-evenement Pittsburgh Pride. Ze heeft zich teruggetrokken nadat ze werd bekritiseerd voor homo-onvriendelijke uitspraken uit het verleden.

Azalea zou de headliner van het evenement zijn, maar nadat bleek dat de zangeres zich in haar jeugd ooit homofoob had uitgelaten met uitspraken als "dike bitches", verzette velen zich tegen haar komst.

"Ik vind het erg jammer dit nieuws te moeten delen, maar ik zal op 13 juni niet op Pittsburgh Pride optreden", meldt Azalea op Twitter. "Het is een lastige beslissing omdat ik het evenement en de gemeenschap echt steun. Ik heb echter het gevoel dat mijn deelname op dit moment alleen maar afleidt van het doel van het evenement."

De Australische zangeres heeft spijt van de uitspraken. "Ik geloof echt in gelijkwaardigheid. Helaas heb ik als jonge persoon ooit woorden gebruikt die ik niet had moeten gebruiken. Ik bedoelde er geen kwaad mee en betreur dat ik ze ooit heb uitgesproken", schrijft ze.

"Als volwassene snap ik dat dit soort woorden schadelijk zijn in het gevecht voor zaken waarin ik echt geloof. Het spijt me als ik iemand heb beledigd of teleurgesteld."