Charlie Puth schreef eerbetoon Paul Walker binnen kwartier

Charlie Puth schreef zijn hit See You Again, waarop hij samen met Wiz Khalifa te horen is, in 10 minuten.

Dat vertelt hij aan FaceCulture.

De zanger vond de inspiratie voor het eerbetoon aan acteur Paul Walker in een denkbeeldig sms'je van Vin Diesel. Diesel en Walker speelden samen in de Fast & Furious-filmreeks en waren goede vrienden.

Walker kwam eind 2013 bij een auto-ongeluk om het leven. Hij zat toen nog middenin de opnames van Furious Seven, waarin See You Again te horen is.

Pablo

"Ik vroeg me af wat Vin Diesels laatste sms'je zou zijn geweest naar zijn maatje Pablo, zoals hij Paul noemde in de film. En voor mij was dat 'hoe het gaat met de film en in mijn leven, ik vertel het je allemaal wanneer ik je weer zie', en in 10 minuten was het liedje er", aldus Puth.

Het was in eerste instantie de bedoeling dat iemand anders het liedje zou zingen. Maar Puth, die zelf ook een goede vriend verloor door een auto-ongeluk, bleek de emotie zelf het beste te kunnen overbrengen.

"Ik ben blij dat mensen het zingen voor Paul, dat ze het zingen voor mijn vriend, maar vooral ook voor henzelf", zegt de zanger.

Andere betekenis

"Iedereen kan zich erin vinden. Je mist je vriend of vriendin wanneer je hem of haar een paar dagen niet hebt gezien, je hebt je moeder verloren, je vader, of zelfs je hond. Het succes zit hem in dat het voor iedere persoon een andere betekenis heeft."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie