Jeroen van der Boom gaat het lied Mag ik dan bij jou, dat hij zong tijdens de laatste reeks Toppers-concerten, op single uitbrengen. Dat heeft zijn woordvoerder donderdag gemeld.

De uitvoering van Van der Boom van het intieme nummer van Claudia de Breij was volgens veel fans het hoogtepunt van het concert in de Amsterdam ArenA.

De zanger was oorspronkelijk niet van plan het lied uit te brengen, maar hij veranderde van gedachten na alle verzoeken van zijn fans. Ook De Breij zelf was erg te spreken over de uitvoering en prees de cover op Twitter.

Het lied, dat gaat over klaarstaan en openstaan voor andere mensen, was het openingsnummer van haar theatervoorstelling Hete vrede, dat werd bekroond met een Poelifinario. De song werd pas de afgelopen jaren enorm populair en wordt met grote regelmaat gebruikt op bruiloften en begrafenissen.

Platina Plaat

In september 2014 werden de cabaretière en haar vaste componisten Sander Geboers en Rogier Wagenaar bekroond met een Platina Plaat, omdat het nummer meer dan 50.000 keer was gedownload. In december koos de Belgische omroep VRT het lied als anthem voor de jaarlijkse kerstactie Music for Life. Ook bracht zanger Sjors van der Panne een cover ten gehore in het programma The Voice.

De versie van Jeroen van der Boom is vanaf donderdagavond via iTunes te downloaden.