Chef'Special heeft een contract getekend bij het Amerikaanse Fueled by Ramen dat inderdeel is van Warner Brothers. De Nederlandse popgroep is daarmee betrokken bij het label Atlantic.

Als eerste release verschijnt in Amerika een EP met onder meer het nummer In Your Arms, de grootste Nederlandse hit van de groep.

Dat laat het management van Chef’Special vandaag weten in een persbericht.

Zanger Joshua Nolet zegt over de nieuwe, internationale stap van zijn band: ''Het is nu al een geweldige ervaring, maar hopelijk slechts het begin! Het vertrouwen in de samenwerking met Fueled By Ramen/Atlantic Records is groot en we kunnen niet wachten om onze live reputatie aan de andere kant van de oceaan waar te maken.''

Het is de bedoeling dat Chef’Special binnenkort ook in Amerika op tournee gaat. Van het nummer In Your Arms is inmiddels al een nieuwe videoclip gelanceerd.

FunkAbilities

Chef’Special werd in 2008 opgericht en kwam voort uit de resten van de groep FunkAbilities die twee jaar eerder de Haarlemse pop-talentenjacht De Rob Acda Award gewonnen had.

Voorjaar 2011 verscheen het debuutalbum One for the Mrs., maar de werkelijke doorbraak kwam toen Chef’Special na de zomer ‘huisband’ werd van DWDD. Het volgende album, Passing through, met de hit In Your Arms, haalde prompt de eerste plaats van de hitlijst en bleef maandenlang een van de best verkopende platen in ons land.