Muziek kan voor muzikant Blaudzun therapeutisch zijn. "Klanken uitstoten, melodieën bedenken, meezingen: het maakt me rustig. Het kan zelfs een orgastische ervaring zijn."

"Als ik aan het optreden ben, voel ik pure chemie in mijn lijf. Dat is ergens heel verslavend", vertelt hij aan Viva.

Hij schreef de titelsong van de film Ventoux en ook het openingslied van de start van de Tour in Utrecht.

"Muziek staat centraal in zijn leven, aldus. "Mijn stem is mijn eerlijkste instrument en het instrument dat het dichtst bij me staat."

Uiterlijk

Ondanks zijn recente successen kennen veel mensen Blaudzun vooral van zijn uiterlijk: zwart haart, zwarte baard, grote bril.

"Dit is het uiterlijk waarbij ik me prettig voel. Mensen hebben het altijd over die bril, maar ik zie gewoon geen fuck zonder. Ik vind het fijn om een bril te dragen en heb altijd grote modellen gehad. Toen andere mensen ook grote brillen gingen dragen, dacht ik: dan neem ik nóg een grotere."

Tour de France

Het openingslied van de Tour was iets heel anders dan de projecten die hij gewend is, maar als amateurwielrenner sprak het hem direct aan.

"Toen ze me vroegen of ik het openingslied van de Tour wilde schrijven, vond ik dat een eer en moeilijk: wat wilden ze precies? Het is een ander liedje geworden dan ik normaal zou schrijven, maar ik vond het heel leuk om te doen."