De Italiaanse componist Ennio Morricone treedt op 21 februari 2016 op in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Dit laat de Amsterdamse poptempel dinsdag weten op Twitter.

Morricone is een Italiaanse componist, orkestrator en dirigent die de muziek voor ongeveer vijfhonderd films en televisieseries componeerde en orkestreerde. Hij behoort tot de invloedrijkste componisten van zijn generatie.

"Om mijn werk live te spelen in al die verschillende steden, voor publiek van alle leeftijden en met zoveel culturele achtergronden is een ongelofelijk voorrecht. Volgend jaar vier ik mijn 60-jarige muzikale carrière, waarin ik meer dan 600 werken heb gecomponeerd", zegt Morricone in een persbericht dat Mojo dinsdag verstuurde.

Nieuw programma

"Ik zal dan een volledig nieuw programma spelen, dat ik nu al aan het voorbereiden ben, met nieuwe hoogtepunten. Uiteraard zullen er altijd de klassieke werken zijn van de grootse Sergio Leone westerns en bijvoorbeeld The Mission."

"Maar de algemene beleving zal deze keer anders zijn. Zo ben ik bijvoorbeeld van plan een muzikale collage te maken met stukken die ik heb gecomponeerd voor zeven verschillende films die allemaal een Oscar hebben gewonnen."

Dit jaar stond de Italiaanse artiest al in Nederland. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 5 juni om 10.00 uur.