De Amsterdamse rockband Moke is zwaar gedupeerd door de brand bij het Amsterdamse muziekcentrum Melody Line. Al hun instrumenten, computers en harde schijven stonden daar en zijn door de brand verwoest. 

Dat heeft voorman Felix Maginn zondag laten weten.

De brand is inmiddels geblust. Kort na 10.30 uur kon de brandweer het sein brand meester geven.

Omdat de brandhaard moeilijk te bereiken was, werd zondagochtend de hulp ingeroepen van een sloopbedrijf, dat het pand toegankelijk zou kunnen maken. Dat bleek niet nodig. Met hulp van de eigenaar kon de brandweer de brandhaard lokaliseren. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Video: Brand in muziekcentrum Amsterdam

Schade

Moke-voorman Maginn kan nog niets zeggen over de totale schade, maar het gaat ''om heel veel geld - alles wat we in meer dan tien jaar hebben opgebouwd. Behalve de materiële waarde hadden veel instrumenten ook emotionele waarde, bijvoorbeeld een favoriete gitaar. En onze drummer had maar liefst vijf drumkits staan bij Melody Line."

''Optreden wordt de komende tijd dus moeilijk", aldus Maginn. ''En dat is extra jammer omdat we net onze nieuwe single uit hebben. Hij heet, je gelooft het niet, 'Let it Burn'."

Op de verwoeste computers en harde schijven stonden ook demo's en opnames van 'ideetjes'. ''Of we daar een recente back-up van hebben, moeten we nog uitzoeken", zegt Maginn. ''Het is een ramp, niet alleen voor ons maar ook voor de andere bands die er hun spullen hadden staan en voor de mensen van Melody Line zelf."