Dj Afrojack ziet het als een teken van waardering dat hij met andere gerenomeerde Nederlandse dj's mocht draaien op het festival The Flying Dutch. "We voelen het als een erkenning voor ons werk."

Na een middagshow in Amsterdam en een set in Eindhoven gaf Afrojack zaterdagavond zijn slotshow in Rotterdam.

"We vliegen over de hele wereld. En internationaal zijn we zogenaamd hele grote artiesten die in uitverkochte stadions staan. The Flying Dutch bewijst voor mij dat we ook in Nederland worden gewaardeerd, ondanks de soms wat zure commentaren hier op internet," zegt de dj. 

"Maar zie je nou wel dat we het goed doen? Het is fijn te voelen dat Nederland toch een beetje trots op ons is. Daar doe je het voor."

The Flying Dutch is het eerste festival dat puur op de Nederlandse dj's is gebaseerd. Er komen 100.000 mensen op af om de beste Nederlandse dj's aan het werk te zien.  

"Dance is de afgelopen twintig jaar in Nederland zo normaal geworden, waardoor het lijkt alsof we niet zoveel gewaardeerd worden als bijvoorbeeld in Amerika," vervolgt Afrojack. "The Flying Dutch bewijst dat ook Nederlanders dance een leuke vorm van entertainment vinden."

Ouderwets

Drie optredens op een dag doet Afrojack denken aan vervlogen tijden.

''Vroeger toen ik alleen nog in Nederland draaide, was het gewoon om elke week twee tot drie boekingen per avond te hebben. Toen reed ik van de ene naar de andere club. Het is toch wel grappig, dat ik na zeven jaar weer drie boekingen op een dag doe in Nederland. En al is het met een helikopter, het voelt als ouderwets."

Traditie

Dj Oliver Heldens zegt te hopen dat met de gezamenlijke shows in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam een nieuwe traditie is geboren.

Ook dj Nicky Romero ziet een buitenlandse editie wel zitten. "Ik denk dat een festival als dit wereldwijd succesvol kan worden'', oordeelt Nicky Romero.

''We doen het als Nederlands exportproduct natuurlijk hartstikke goed. Dit is fantastisch. Ik geloof dat het geheid een groot succes wordt als we een concept als dit in een Nederlands jasje naar het buitenland zouden brengen."